Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Θέματα συνεδρίασης Δ.Σ. του Σ.Ε.Κ. (20/10/2017).

Θέματα Συνεδρίασης Δ.Σ. του Σ.Ε.Κ. (20/10/2017)

Προσοχή: Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σ.Ε.Κ. αλλά ενημερωτικό κείμενο για τα μέλη του Συλλόγου από τα εκλεγμένα μέλη του ανεξάρτητου Συνδυασμού "Προοπτική για την Κοινωνιολογία".

Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων ότι, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, την 20η Οκτωβρίου 2017, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

· Διαπιστώθηκε έντονη διαφωνία μεταξύ του συνδυασμού μας «Προοπτική για την Κοινωνιολογία» και του πλειοψηφικού συνδυασμού «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο», όσον αφορά την επικοινωνιακή στρατηγική του Συλλόγου, - εκτός από τη συμφωνία για την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας, λειτουργικής επίσημης ιστοσελίδας (webpage) του Συλλόγου – καθώς και στον τρόπο ενημέρωσης μελών και γενικότερα συναδέλφων, αναφορικά με τις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Συνδυασμός μας έχει καταθέσει αναλυτικές προτάσεις σχετικά με την ενημέρωση μελών και συναδέλφων, καθώς και την γενικότερη επικοινωνιακή στρατηγική του Συλλόγου – και για άλλα θέματα - ήδη από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 3 Μαρτίου 2017, ενώ και πρόσφατα υπήρξε νέα, δημόσια σχετική παρέμβαση του συνδυασμού μας.
Τις προτάσεις/παρεμβάσεις του Συνδυασμού μας, μπορείτε να τις βρείτε στο ιστολόγιο του Συνδυασμού μας http://prooptiki-sociology.blogspot.gr/.
Ο τομέας της επικοινωνίας (προς τα μέλη και προς κάθε συνάδελφο, νυν και μελλοντικό) και των δημοσίων σχέσεων είναι ένας από τους πλέον κρίσιμους, καθώς αφορά την (έγκυρη και έγκαιρη) ενημέρωση των μελών για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου και την  κινητοποίηση τους για την συμμετοχή τους σε αυτές αλλά και νέες, την εικόνα και το κύρος του Συλλόγου - αλλά και γενικότερα της Επιστήμης και του Επαγγέλματος μας – στην ευρύτερη κοινωνία, την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος του Συλλόγου έναντι θεσμικών παραγόντων και κέντρων λήψης αποφάσεων, τη δικτύωση με άλλους φορείς και την θετική αξιοποίηση αυτής προς όφελος των μελών του Συλλόγου (και, γενικότερα, της Κοινωνιολογικής Επιστήμης και Επαγγέλματος), την ενθάρρυνση/προσέλκυση νέων μελών.

·  Ενημέρωση μελών Δ.Σ. για τα νέα γραφεία του Συλλόγου, σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας και, συγκεκριμένα για τον διαθέσιμο χώρο και το κόστος ενοικίασης. Υπενθυμίζεται ότι, ο συνδυασμός μας «Προοπτική για την Κοινωνιολογία», έχει ταχθεί υπέρ της μεταφοράς σε νέα γραφεία, εφόσον το κόστος ενοικίασης είναι χαμηλότερο από το τωρινό κι εφόσον τα γραφεία βρίσκονται σε κεντρικό και εύκολα προσβάσιμο (με ΜΜΜ) σημείο της πρωτεύουσας. Για τους παραπάνω λόγους, ο συνδυασμός μας ενέκρινε τη μεταφορά στον χώρο που προτάθηκε στο Δ.Σ.

·  Ενημέρωση μελών Δ.Σ. για την πορεία δημιουργίας νέας ιστοσελίδας (webpage) του Συλλόγου. Υπενθυμίζεται ότι, ο συνδυασμός μας «Προοπτική για την Κοινωνιολογία», έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας νέας, λειτουργικής ιστοσελίδας, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και πάντα με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου.

·   Ενημέρωση μελών Δ.Σ. περί της υπόθεσης αντιποίησης επαγγέλματος από Κοινωνικό Λειτουργό στον χώρο της εκπαίδευσης. Έχει γίνει ήδη σχετική καταγγελία στις αρμόδιες αρχές (Υπουργείο Παιδείας) και εξετάζεται το ενδεχόμενο κινητοποίησης του Συλλόγου σε νομικό επίπεδο. Ο συνδυασμός μας υποστηρίζει σταθερά την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε επίπεδο και την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Κοινωνιολόγων, με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο. Η δυνατότητα κάλυψης των νομικών εξόδων από τον Σύλλογο ήταν αντικείμενο προβληματισμού και για τους δύο συνδυασμούς. Θα διερευνηθεί η δυνατότητα εύρεσης οικονομικής προσφοράς.

·   Ενημέρωση μελών Δ.Σ. για οικονομική κατάσταση Συλλόγου, εκκρεμότητες σχετικά με την εκταμίευση χρημάτων από παλαιότερη συμμετοχή του Συλλόγου σε προγράμματα Λ.Α.Ε.Κ., ενδεχόμενη υποβολή συμμετοχής του Συλλόγου σε νέο πρόγραμμα Λ.Α.Ε.Κ. (εντός Αττικής). Ο συνδυασμός μας τάσσεται σταθερά υπέρ της αξιοποίησης κάθε δυνατότητας αύξησης των εσόδων του Συλλόγου και επιμόρφωσης/κατάρτισης συναδέλφων, πάντα με βάση την αυστηρή εφαρμογή των αρχών της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

·  Ενημέρωση μελών Δ.Σ. για θέσεις κοινωνιολόγων στον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Ενθαρρυντική αύξηση κάλυψη θέσεων από συναδέλφους.

·    Ενημέρωση μελών Δ.Σ. για τη συμμετοχή του Συλλόγου στην διοργάνωση και διημερίδας για την Ειδική Αγωγή, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στις 3 και 4 Νοεμβρίου (αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα 2).

·    Ενημέρωση μελών Δ.Σ. για πρόταση συνδιοργάνωσης εκδήλωσης από τα Παραρτήματα του Συλλόγου σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Δυτική Μακεδονία. Το θέμα, η ημερομηνία και ο χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης αναζητούνται.

·  Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, ο Συνδυασμός μας, κατέθεσε Ψήφισμα σχετικά με τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, το οποίο συντάχθηκε από το μέλος του Συνδυασμού και μέλος του Δ.Σ., Θανάση Θεοφιλόπουλο. Το Ψήφισμα διατίθεται στο ιστολόγιο του Συνδυασμού μας http://prooptiki-sociology.blogspot.gr/.

·    Επόμενη συνεδρίαση Δ.Σ.: Παρασκευή 10/11/2017 στις 16:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου