Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Η "κλειστή" διαδικτυακή ομάδα του "Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων": περιορισμένος διάλογος, κρυφή και μονομερής ενημέρωση για λίγους-ες!

Ζητούμε από τον Συνδυασμό "Ενιαίο Ψηφοδέλτιο" - που έχει την πλειοψηφία (7/9) των εδρών στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Κ. - να ενημερώσει τους/τις συναδέλφους Κοινωνιολόγους:

1) Γιατί δεν ενημερώνεται η ήδη υπάρχουσα Σελίδα "Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων (γραμματεία)" (ή δεν δημιουργείται νέα) στο FB ώστε να ενημερώνονται όλοι-ες ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και να μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύλλογο, αντί της κλειστής ομάδας "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ" 
https://www.facebook.com/groups/885604844876996/ ή οποία μάλιστα απευθύνεται σε συγκεκριμένα μέλη, ενώ στους διαχειριστές περιλαμβάνονται μόνο εκλεγμένα μέλη του Συνδυασμού τους

2) Για ποιο λόγο δημοσιοποιούνται (εμμέσως) τα στοιχεία των μελών του Συλλόγου που (δεν) έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (συνδρομές); 
Πρόκειται για απαράδεκτη κίνηση που προσβάλλει την προσωπικότητα συναδέλφων, ενώ πλήττεται για μια ακόμα φορά η εικόνα του Συλλόγου.
Επιπλέον, φαίνεται ότι για τον Συνδυασμό "Ενιαίο Ψηφοδέλτιο" το δικαίωμα -έστω - της ενημέρωσης για τις δραστηριότητες του Συλλόγου, η υποβολή ερωτημάτων, προτάσεων, αιτημάτων ή/και παραπόνων είναι αποκλειστικό δικαίωμα των μελών που δεν έχουν καθυστερήσει την πληρωμή της συνδρομής τους! 
Καμία πρόσβαση για τα μέλη που έχουν καθυστερήσει έστω και λίγο την πληρωμή της συνδρομής τους, καμία πρόσβαση για τους/τις χιλιάδες συναδέλφους μη μέλη του Συλλόγου! Φίμωση και στο σκοτάδι!

3) Με βάση ποια απόφαση του Συλλόγου δημιουργήθηκε αυτός ο "επίσημος" δίαυλος επικοινωνίας και για ποιο λόγο δεν γνωμοδότησαν - ούτε καν ενημερώθηκαν! - τα μέλη του Συνδυασμού μας; Θυμίζουμε στα μέλη του Συνδυασμού "Ενιαίο Ψηφοδέλτιο" ότι στο Δ.Σ. εκπροσωπούνται δύο Συνδυασμοί.

4) Γιατί η ομάδα αυτή δεν φέρει το όνομα του Συνδυασμού "Ενιαίο Ψηφοδέλτιο" - διότι, ουσιαστικά περί τέτοιας ομάδας πρόκειται, με βάση τα παραπάνω - αλλά επιχειρείται η παραπλάνηση των μελών του Συλλόγου και η κρυφή και πάντα μονομερής ενημέρωσή τους;

Υπενθυμίζεται ότι, ο Συνδυασμός μας, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, έχει καταθέσει αναλυτικές προτάσεις για την λειτουργία του Συλλόγου και για πολλά άλλα ζητήματα. Οι θέσεις αυτές είναι αναρτημένες στο ιστολόγιο μας και στη Σελίδα μας, έχουν κατατεθεί και στο ΔΣ, αλλά ουδέποτε συζητήθηκαν! Ο Σύλλογος ανήκει σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του. Παράλληλα, οφείλει να είναι ανοιχτός σε όλους-ες τους/τις συναδέλφους, να μάχεται για την ανάδειξη της Επιστήμης της Κοινωνιολογίας και για την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των Κοινωνιολόγων, μελών και μη. Επιπλέον, για τον Συνδυασμό "Προοπτική για την Κοινωνιολογία", ο Σύλλογος οφείλει να είναι ένας χώρος ανοιχτού, ελεύθερου, δημοκρατικού διαλόγου, ανταλλαγής και συνδυασμού θέσεων και εμπειριών

Τέλος, για τον Συνδυασμό "Προοπτική για την Κοινωνιολογία", η λειτουργία του Συλλόγου πρέπει να διέπεται από τις Αρχές της Διαφάνειας και της Λογοδοσίας σε όλα τα επίπεδα.
Πρακτικές όπως οι προαναφερθείσες, μόνο (έντονο) προβληματισμό για τη λειτουργία και το μέλλον του Συλλόγου μπορούν να προκαλούν.


ΥΓ.
Θα αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι απουσιάζει το όνομα ενός εκ των εκλεγμένων μελών του Συνδυασμού μας, από την αναφορά των μελών του Δ.Σ. του Σ.Ε.Κ. στην περιγραφή της ομάδας.
Είναι και αυτό μια μικρή ένδειξη της νοοτροπίας που επικρατεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου