Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/11/2016. Εικόνα διάλυσης στον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων εν όψει των Εκλογών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εικόνα διάλυσης στον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων εν όψει των Εκλογών.

Τα μέλη του ανεξάρτητου συνδυασμού Κοινωνιολόγων «Προοπτική για την Κοινωνιολογία», καταγγέλλουν ότι, εν όψει των εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων εμφανίζει εικόνα διάλυσης, ενώ αλλεπάλληλες κινήσεις θέτουν εν αμφιβόλω τη νομιμότητα της διαδικασίας των εκλογών.

Συγκεκριμένα, σαν να μην έφτανε η πολύμηνη καθυστέρηση πραγματοποίησης της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης, συντηρείται μια ασάφεια ως προς την συνεδρίαση της συσταθείσης Εφορευτικής Επιτροπής και ως προς την ημερομηνία λήξης προθεσμίας κατάθεσης των υποψηφιοτήτων. Σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ. 2 στοιχ. στ), οι υποψηφιότητες των μελών για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου «υποβάλλονται στο Δ.Σ. μέχρι 5 ημέρες μετά την απολογιστική Γενική Συνέλευση οπότε το Δ.Σ. συνέρχεται και ανακοινώνει τους υποψήφιους». Προσπερνώντας το σοβαρό «πρόβλημα» του καταστατικού να αναθέτει αρμοδιότητες που θα έπρεπε να ανήκουν στην Εφορευτική Επιτροπή στο απερχόμενο Δ.Σ., δηλαδή την κατάθεση των υποψηφιοτήτων και την ανακήρυξη των υποψηφίων, αυτό σημαίνει ότι η εκπνοή του πενθημέρου (εργάσιμες ημέρες), μετά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση της 19ης Νοεμβρίου 2016, ήταν η 25η Νοεμβρίου 2016.

Προχθές, 24 Νοεμβρίου, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής - στην οποία παρευρίσκονταν εκπρόσωποι του συνδυασμού μας - δεν ολοκληρώθηκε και αποφασίστηκε να επαναληφθεί χθες, 25 Νοεμβρίου και ώρα 21:00, ώστε να προχωρήσει σε λήψη και ανακοίνωση των αποφάσεών της. Όμως, η αντιπροσωπεία της «Προοπτικής για την Κοινωνιολογία» που επισκέφτηκε τα γραφεία του Συλλόγου στις 21:30 για να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, βρήκε μόλις τρία (!) μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής - ο Πρόεδρος της οποίας μάλιστα απουσίαζε - και, όπως ήταν επόμενο, δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση!

Η αμηχανία των τριών μελών της Εφορευτικής Επιτροπής ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη ενώπιον των ερωτημάτων των μελών της αντιπροσωπείας της «Προοπτικής για την Κοινωνιολογία». Η εικόνα εγκατάλειψης και χάους συμπληρώνεται από την πολυήμερη διακοπή της επίσημης ιστοσελίδας του Συλλόγου, η οποία αποκαταστάθηκε μόλις χθες (25/11). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, οι υποψήφιοι-ες της «Προοπτικής για την Κοινωνιολογίας» - οι οποίοι-ες, προφανώς, είναι και μέλη του Σ.Ε.Κ. – δεν έλαβαν ποτέ καμία ειδοποίηση – τηλεφωνική ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – από το απερχόμενο Δ.Σ. σχετικά με τη διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων!

Για την παραπάνω τραγελαφική κατάσταση, η οποία απαξιώνει – για μια ακόμα φορά – τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων, φέρουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. Προσδοκώντας ότι θα τηρηθούν τα νόμιμα αναμένουμε τη δημοσιοποίηση και κοινοποίηση – με κάθε πρόσφορο μέσο – της απόφασης της Εφορευτικής Επιτροπής προκειμένου, με δημοκρατικό τρόπο, να καταθέσουμε τις υποψηφιότητές μας και να διεκδικήσουμε ισότιμα την ψήφο των συναδέλφων Κοινωνιολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου